Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juni
difficulty Middel
persons 4 prs.
time 60 min.

Aromatisk vaniljeis

Ingredienser
  • 600 ml fløde
  • 125 g økologisk rørsukker
  • 2 g umodne korianderfrø
  • 1 vaniljestang
  • 7 æggeblommer
  • To håndfulde gul snerre (eller mjødurtblomst)
  • En knivspids havsalt
Udstyr
  • Ismaskine
  • Termometer
  • Morter
Fremgangsmåde
  1. Knus korianderfrø i en morter.
  2. Flæk din vaniljestang op langs.
  3. Kog fløden op med korianderfrø, vanilje, salt og sukker.
  4. Tag fløden af varmen og llad den køle lidt.
  5. Legér fløden med de 7 æggeblommer, så massen får en let cremet konsistens.
  6. Kom massen tilbage på lav varme. Pas på, at cremen ikke kommer op og koge, da dette vil få cremen skille. Hvis du kan måle temperaturen på massen, så er 80 grader et godt tidspunkt at tage massen af varmen. Kan du ikke måle temperaturen, skal cremen af varmen, når de første bobler begynder at vise sig i cremen.
  7. Afkøl herefter cremen og tilføj de gule blomster.
  8. Kør den på en ismaskine til ønsket konsistens. Har du ikke en ismaskine, kan du komme ismassen i en skål og komme skålen i fryseren. Tag skålen ud hver 20. minut og røre den rundt med et piskeris.
  9. Kommes isen i en beholder og derefter i fryseren.
  • Tips

    Cremen kan også vente med at komme på ismaskinen til næste dag, så den har længere tid at trække i. Sørg for at massen er godt overdækket af plastfilm og stil den på køl. Iscremen kan også laves med mange andre urter og krydderier. Prøv eksempelvis med vild gulerod, anisfrø og et par dråber mjød.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Aromatisk vaniljeis Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Aromatisk vaniljeis