Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juni
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Rørhat i olie & eddike

Ingredienser
  • 1,5 kg brun birkerørhat (eller almindelig kantarel)
  • 15 g tørret karl johan svamp
  • 1 l god smagsneutral olie - vindruekerneolie eksempelvis
Til lage
  • 0,75 l æblevin
  • 0,25 l æbleeddike
  • 200 g friske krydderurter - salvie, timian, laurbærblade, umodne grønne korianderfrø, sorte peberkorn
  • 4 spsk havsalt
Udstyr
  • Sylteglas 1,5 l
  • Morter
Fremgangsmåde
  1. Kom alle lagens ingredienser i en gryde og kog væsken op. Lad det koge i fem minutter.
  2. Skær svampene i kvarte, mens lagen koger. Tilsæt svampene til lagen og lad det simre i yderligere fem minutter.
  3. Hæld lagen fra svampene og lad dem tørre på et viskestykke. Kogelagen kan gemmes som svampeeddike.
  4. Tag de tørrede karl johan svampe og pulveriser dem i morteren.
  5. Kom svampene i sylteglasset sammen med olie og svampestøv.
  • Tips

    Dette er en fantastisk måde at måde at fylde sit forrådskammer på. Disse svampe kan holde sig i utrolig lang tid. De kan med fordel bruges i salater eller i en risotto.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Rørhat i olie & eddike Vis alle