season Juni
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Rørhat i olie & eddike

Ingredienser
  • 1,5 kg brun birkerørhat
  • 15 g tørret karl johan svamp
  • 1 l god smagsneutral olie - vindruekerneolie eksempelvis
Til lage
  • 0,75 l æblevin
  • 0,25 l æbleeddike
  • 200 g friske krydderurter - salvie, timian, laurbærblade, umodne grønne korianderfrø, sorte peberkorn
  • 4 spsk havsalt
Udstyr
  • Sylteglas 1,5 l
  • Morter
Fremgangsmåde
  1. Kom alle lagens ingredienser i en gryde og kog væsken op. Lad det koge i fem minutter.
  2. Skær svampene i kvarte, mens lagen koger. Tilsæt svampene til lagen og lad det simre i yderligere fem minutter.
  3. Hæld lagen fra svampene og lad dem tørre på et viskestykke. Kogelagen kan gemmes som svampeeddike.
  4. Tag de tørrede karl johan svampe og pulveriser dem i morteren.
  5. Kom svampene i sylteglasset sammen med olie og svampestøv.
  • Tips

    Dette er en fantastisk måde at måde at fylde sit forrådskammer på. Disse svampe kan holde sig i utrolig lang tid. De kan med fordel bruges i salater eller i en risotto.

  • Råvarer brugt i Rørhat i olie & eddike Vis alle