season April
difficulty Middel
persons 4 prs.
time 45 min.

Dunhammerrod i gløder

Ingredienser
  • 500 g dunhammere
  • 1 pk smør
  • Persille
  • Dild
  • Kørvel
  • Estragon
  • Ramsløg
  • Salt og peber
Udstyr
  • Et bål
Fremgangsmåde
  1. Tænd bålet. Det vigtige er, at der er masser af gløder.
  2. Hak alle dine urter fint.
  3. Rør smør sammen dine finthakkede urter. Opbevar på køl.
  4. Rensrødderne grundigt under en løbende hane. Al jord og mudder skal væk.
  5. Læg dunhammerrødderne direkte på de varme gløder. Vend dem en gang imellem.
  6. De er færdigtilberedte, når saften begynder at pible ud.
  7. Tag dem af bålet og lad dem køle lidt af. Når de er til at arbejde med, fjernes den brændte skræl.
  8. Drys med lidt salt og dyp rødderne i urtesmør.
  • Tips

    Denne opskrift fungerer glimrende som en snack. Rødderne kan også tilberedes på samme måde og serveres som tilbehør til anden ret.

  • Råvarer brugt i Dunhammerrod i gløder Vis alle