season August
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 45 min.

Karamelliseret valnøddefløde

Ingredienser
  • 80 g rørsukker
  • 450 g fløde
  • 80 g valnøddeolie
  • 30 g valnødder
  • 1 knivspids havsalt
  • Skald og saft af en citron
Fremgangsmåde
  1. Karamelliser rørsukkeret i en gryde til det har opnået en flot brun farve.
  2. Tilsæt 200 g. fløde, og lad det koge i 1-2 minutter, tag det af varmen og sigt massen over i en skål.
  3. Tilsæt hakkede valnødder, valnøddeolie, salt og resten af fløden. Smag til med citronsaft og citronskal.
  4. Sæt fløden på køl og den er klar til brug efter én time.
  • Tips

    Brug denne fløde til tilsmagning af sødere retter, hvor der er behov for en mild nøddesmag. Byt eventuelt de 80 g. rørsukker ud med 30 g. valnød praline samt 50 g. rørsukker for at give en dybere smag til fx kager.

  • Råvarer brugt i Karamelliseret valnøddefløde Vis alle