Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season September
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 45 min.

Hasselnødde-gnocchi

Ingredienser
  • 250 g varme, mosede kartofler
  • 1 æg
  • 2 spsk hasselnøddeolie
  • 100 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder (eller bøgeblade)
  • salt
  • peber
  • muskatnød
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Ælt kartoffelmosen med æg, hasselnøddeolie og en smule mel. Der skal nok mel i blandingen til, at den kan samles til en kugle.
  2. Blend hasselnødderne til de er finthakkede og tilsæt til kartoffelblandingen.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Rul blanding ud, så du får en pølse med en diameter på omkring 2 cm.
  5. Skær rullen ud i små stykker og giv hver gnocchi et tryk med en gaffel.
  6. Bring saltet vand i kog.
  7. Tilsæt dine gnocchi og lad dem koge i tre minutter.
  8. Afkøl dem med koldt vand og og lad dem dryppe af.
  9. Steg de færdigkogte gnocchi i smør og olivenolie til de er let sprøde.
  10. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
  • Tips

    Denne ret fungerer meget fint alene. Lav en lille portion og server den som forret, eller en stor portion og server den som hovedret med en lille salat ved siden af.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Hasselnødde-gnocchi Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Hasselnødde-gnocchi