season September
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 45 min.

Hasselnødde-gnocchi

Ingredienser
  • 250 g varme, mosede kartofler
  • 1 æg
  • 2 spsk hasselnøddeolie
  • 100 g hvedemel
  • 50 g hasselnødder
  • salt
  • peber
  • muskatnød
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
Fremgangsmåde
  1. Ælt kartoffelmosen med æg, hasselnøddeolie og en smule mel. Der skal nok mel i blandingen til, at den kan samles til en kugle.
  2. Blend hasselnødderne til de er finthakkede og tilsæt til kartoffelblandingen.
  3. Krydr med salt og peber.
  4. Rul blanding ud, så du får en pølse med en diameter på omkring 2 cm.
  5. Skær rullen ud i små stykker og giv hver gnocchi et tryk med en gaffel.
  6. Bring saltet vand i kog.
  7. Tilsæt dine gnocchi og lad dem koge i tre minutter.
  8. Afkøl dem med koldt vand og og lad dem dryppe af.
  9. Steg de færdigkogte gnocchi i smør og olivenolie til de er let sprøde.
  10. Smag til med salt, peber og lidt revet muskatnød.
  • Tips

    Denne ret fungerer meget fint alene. Lav en lille portion og server den som forret, eller en stor portion og server den som hovedret med en lille salat ved siden af.

  • Råvarer brugt i Hasselnødde-gnocchi Vis alle