season April
difficulty Middel
persons 4 prs.
time 60 min.

Grillet pileurt med fiskemayo

Ingredienser
  • 10 toppe japansk pileurt
  • 200 g fladfiske- eller torskerogn
  • 4 dl smagsneutral olie - fx vindruekerneolie
  • 2 tsk sennep
  • Salt
  • Peber
  • Citron
Udstyr
  • Grill
Fremgangsmåde
  1. Start med fiskemayonnaisen. Kom de rå fiskerogn i en skål, og pisk dem godt, så deres struktur bliver nedbrudt.
  2. Tilsæt olien ved at hælde meget lidt i som en start, for at få de to væsker til at binde.
  3. Pisk hårdt og sørg for, at rogn og olie binder. Når rogn og olie binder sig, kan du langsomt tilsætte mere og mere olie. Hælder du for hurtigt, er der risiko for, at mayonnaisen skiller. Når konsistensen er fast, er mayonnaisen klar - du skal kunne vende skålen på hovedet uden indholdet falder ud.
  4. Smag til med salt, peber, citronsaft og sennep. Stil mayonnaisen på køl til den skal serveres.
  5. Skyl pileurten og skær dem i ensartede stykker på cirka 20 cm.
  6. Grill dem i et par minutter og anret dem på et fad med fiskemayonnaisen i en skål ved siden af.
  7. Har man ikke mulighed for at tænde grillen, kan man ‘grille’ pileurten på en tør pande, som er meget varm. Man mister den røgede smag, men det er et fint alternativ.

Råvarer brugt i Grillet pileurt med fiskemayo Vis alle