Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Maj
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 60 min.

Grillet velsmagende mælkehat i æblecider

Ingredienser
  • 2 kg velsmagende mælkehat (eller granmælkehat)
  • 1 l æblecidereddike
  • ½ l svampebouillon
  • 300 g rørsukker
  • 40 g havsalt
  • 5 g sennepsfrø
  • 4 cm peberrod
  • 2 løg
  • 10 fed hvidløg
  • Lidt krondild
Brugte plantedele
  • Hele svampen, dog ikke det nederste af stokken
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Kom svampene på en meget varm grillpande og giv dem lidt farve. De skal ikke have lang tid.
  2. Kom eddike, bouillon, sukker, salt, sennepsfrø og krondild i en gryde og kog det op.
  3. Skær løg i kvarte og giv hvidløg et tryk med siden af en kniv. Tilsæt både løg og hvidløg til gryden og kog lagen op igen.
  4. Kom svampene og peberrod i sylteglasset og hæld den kogende lage over.
  5. Luk låget og vend glasset på hovedet i to minutter. Stil glasset til afkøling.
  6. Glasset kan stå på køl i op til et år. Sørg for at svampene altid er dækket af væsken.
  • Tips

    Kom svampene i retter, hvor der er brug for syre. Skær svampene i mindre stykker og lad det trække med i lang tid. Svampene kan også hakkes fint og kommes i saucer eller lignende.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Grillet velsmagende mælkehat i æblecider Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Grillet velsmagende mælkehat i æblecider