Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season August
difficulty Let
persons 4 prs.
time 90 min.

Havtorns-sodavand

Ingredienser
  • 100 g frisk ingefær
  • 85 g havtorn (eller hyben)
  • 400 g økologisk rørsukker
  • 1 l mineralvand
  • Havsalt
  • Danskvand
  • Citronsaft
Udstyr
  • Flaske til sirup
Fremgangsmåde
  1. Mos dine havtorn.
  2. Riv din ingefær groft.
  3. Bland ingefær, havtorn, sukker, salt og mineralvand i en gryde.
  4. Giv det et opkog, og lad det simre i 45 minutter. Vil du have en mere koncentreret sirup, skal væsken koges yderligere ind.
  5. Afkøl siruppen, sigt den og hæld den på flaske. Siruppen holder sig bedst ved at stå på køl.
  6. Lav nu drinken. Hæld 2,5 spiseskefulde sirup 150 cl. danskvand i et glas.
  7. Smag til med lidt citronsaft.
  • Tips

    Siruppen kan også bruges som ingrediens i sorbeter, saucer og kager. Ønsker du en alkoholisk drink, kan du supplere med en smule mørk rom i din havtorns-sodavand.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Havtorns-sodavand Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Havtorns-sodavand