season August
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 20 min.

Hedelyngsmjød

Ingredienser
  • 1 l mjød
  • 30-40 g hedelyngsblomster
  • 4 g kardemomme
  • 1 g galangarod
  • 1 kanelstang
  • 1 g muskatnød
  • 1,5 g paradiskorn
Udstyr
  • Sylteglas 1,5 l
  • Glasflaske
Fremgangsmåde
  1. Bland alle ingredienser i sylteglasset.
  2. Lad det stå et mørkt sted i syv dage ved stuetemperatur.
  3. Kør væsken gennem en finmasket si og hæld på flaske.
  4. Luk flasken så den er helt lufttæt.
  5. Lad den stå stuetemperatur i tre måneder før brug.
  • Tips

    Mjøden kan nydes iskold med en isterning, eller som del af en cocktail. Man kan også bruge mjøden i madretter, som erstatning for øl, vin eller andet alkohol.

  • Råvarer brugt i Hedelyngsmjød Vis alle