season September
difficulty Let
persons 4 prs.
time 35 min.

Honningsvamp i nøddesmør

Ingredienser
  • 500 g honningsvamp
  • 100 g smør
  • 10 g hyldebærkapers
  • 15 g hakkede sardiner
  • 2 skalotteløg
  • 1 spsk vinaigrette
  • 2 hakkede hårdkogte æg
  • 2 spsk brødkrummer uden skorpe
  • Smør til stegning
  • Dild
  • Vilde urter - fx fuglegræs og ærteskud
Fremgangsmåde
  1. Kog dine æg i 12 minutter.
  2. Rens forsigtigt dine honningsvampe med en børste.
  3. Hak dine sardiner.
  4. Hak dine skalotteløg fint.
  5. Pil og hak dine æg.
  6. Brun dit smør i en pande. Gem en klat.
  7. Tilsæt honningsvampene. Når svampene er gyldne, tilsættes skalotteløg og steges med i omkring 1 minut til de er tilberedte.
  8. Sigt svampene fra smørret og stil til side.
  9. Hak dine urter.
  10. Varm en klat smør i en pande og kom brødkrummer ved. De er færdige, når de har fået en gylden farve og er sprøde.
  11. Placer svampene på en tallerken og fordel de hakkede æg over.
  12. Top tallerkenen af med brødkrummer, sardiner, hyldebærkapers, vinaigrette og dild.
  13. Slut af med en håndfuld hakkede vilde urter.
  • Tips

    Smørret som svampene steges i, kan med fordel gemmes. Afkøl smørret efter det er blevet sigtet fra svampene. Blend det inden brug. Spis det fx på brød eller tilsæt det dine saucer.

  • Råvarer brugt i Honningsvamp i nøddesmør Vis alle