season April
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 45 min.

Hyrdetasketempura med karrysalt

Ingredienser
  • 1 æggeblomme
  • 1-1½ dl iskoldt vand
  • 2 fed sort hvidløgspuré
  • 100 g hvedemel
  • Salt
  • Peber
  • 1 l olie til frittering - eksempelvis majsolie
  • En håndfuld hyrdetaske
  • En knivspids safran
  • Citronskal
  • Muskatnød
Til karrysalt
  • 3 spsk karry
  • 1 spsk havsalt
Udstyr
  • Termometer
Fremgangsmåde
  1. Lad safran trække med tre spiseskefulde varmt vand i nogle minutter.
  2. Overfør både safran og vand til det iskolde vand.
  3. Hæld olien i en gryde og kom den på et blus.
  4. Rør æggeblomme, sort hvidløgspuré, salt og peber sammen i en skål.
  5. Tilføj det kolde vand lidt ad gangen, og pisk. Massen skal skumme op og blive luftig.
  6. Sigt derefter melet i og pisk det hele langsomt sammen. Pas på, du ikke rører for meget, da dejen kan blive sej.
  7. Tilsæt hyrdetaske, lidt revet muskatnød og citronskal.
  8. Sørg for at olien er varm, omkring 175 grader.
  9. Læg forsigtigt hyrdetaske i tempuradej i olien, og lad det fritere i to til tre minutter. De er færdige, når de har en gylden farve.
  10. Læg stykkerne på fedtsugende papir og drys dem med karrysalt.
  • Tips

    De friterede urter kan fungere som en snack inden middag eller som tilbehør til en større ret. Hyrdetasken kan udskiftes med andre grønsager og urter.

  • Råvarer brugt i Hyrdetasketempura med karrysalt Vis alle