Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season April
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Strandfladbælg i saltlage

Ingredienser
  • 250 g strandfladbælgblade
  • 400 g havsalt
  • 25 g kombutang
  • 50 g vand
Brugte plantedele
  • Spæde skud, blade og blomst
Udstyr
  • Blender
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Blend tang og salt til en ensformig salt. Tilsæt vand.
  2. Sæt en gryde over med vand og få det i kog. Når vandet koger, blancheres strandfladbælgblade i fem sekunder og overføres til et isbad.
  3. De blancherede blade og saltlagen fyldes i sylteglas. Luk glasset og lad det stå et mørkt sted i tre måneder.
  4. Bladene kan bruges nu.
  • Tips

    Strandfladbælg kan udskiftes af adskillige andre urter. De saltede urter kan bruges på mange måder - især som salterstatning i salater og andre blandinger.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Strandfladbælg i saltlage Vis alle