season April
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Strandfladbælg i saltlage

Ingredienser
  • 250 g strandfladbælgblade
  • 400 g havsalt
  • 25 g kombutang
  • 50 g vand
Brugte plantedele
  • Spæde skud, blade og blomst
Udstyr
  • Blender
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Blend tang og salt til en ensformig salt. Tilsæt vand.
  2. Sæt en gryde over med vand og få det i kog. Når vandet koger, blancheres strandfladbælgblade i fem sekunder og overføres til et isbad.
  3. De blancherede blade og saltlagen fyldes i sylteglas. Luk glasset og lad det stå et mørkt sted i tre måneder.
  4. Bladene kan bruges nu.
  • Tips

    Strandfladbælg kan udskiftes af adskillige andre urter. De saltede urter kan bruges på mange måder - især som salterstatning i salater og andre blandinger.

  • Råvarer brugt i Strandfladbælg i saltlage Vis alle