Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Let
persons 4 prs.
time 45 min.

Kartoffelsalat med skvalderkål

Ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • 10 skvalderkålsskærme i blomst
  • 5 afblomstrede skvalderkålsskærme
  • 2 dl smagsneutral olie - fx vindruekerneolie
  • 2 spsk eddike
  • En håndfuld små skvalderkålsblade (røllike eller gråbynke kan også bruges)
  • Salt
  • Peber
Brugte plantedele
  • Bladene og blomsterskærmene
Udstyr
  • Blender
Fremgangsmåde
  1. Vask skvalderkålsbladene grundigt, og læg dem på et viskestykke så de kan tørre.
  2. Kom kartoflerne i en gryde med vand. Kog til de er møre og lad dem køle ned.
  3. Blend skvalderkålsblade, olie, eddike og salt til det er en ensartet vinaigrette, imens kartoflerne køler af.
  4. Vend de afkølede kartofler i vinaigretten og server i en skål med skærmene som pynt.
  • Tips

    Server denne kartoffelsalat med din favoritfisk eller som tilbehør til en frokostsandwich.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Kartoffelsalat med skvalderkål Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Kartoffelsalat med skvalderkål