Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juni
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 15 min.

Katostsukker

Ingredienser
  • 200 g rørsukker
  • 200 g katostblomster (brug alternativt hybenroser)
  • 1 g fennikelfrø
  • 1 g havsalt
Udstyr
  • Blender
  • Sylteglas
  • Morter
Fremgangsmåde
  1. Pulverisér fennikelfrø i en morter.
  2. Kom alle ingredienserne i en blender og blend til massen er helt lilla.
  3. Fyld katostsukkeret i sylteglas og stil det et mørkt sted.
  4. Sukkeret kan bruges i op til et år.
  • Tips

    Brug sukkeret i tilsmagning af desserter. Katost har en mild smag og vil derfor ikke overdøve andre smage. Sukkerets farve giver et flot udtryk. Denne opskrift kan med fordel suppleres med andre engblomster.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Katostsukker Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Katostsukker