season April
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 45 min.

Kornotto med morkler

Ingredienser
  • 2 dl perlebyg
  • 2 skalotteløg
  • ½ dl olivenolie
  • ½ l muslingefond
  • 1 dl fløde
  • 50 g tør ost - fx parmesan
  • 75 g smør
  • 50 g smør
  • Salt
  • Sort peber
  • Citron
  • 125 g morkler
  • En smule lys øl og æblecider til tilsmagning
  • Persille, vild timian og estragon
Fremgangsmåde
  1. Rens perlebyg ved at lade vand løbe igennem, mens det ligger i en si.
  2. Hak skalotteløg fint, og sauter med perlebyg i olivenolie på en varm pande.
  3. Tilsæt muslingefond når løgene har taget lidt farve.
  4. Rør rundt og lad det simre til perlebyggen er al dente - det tager ca. 20 minutter.
  5. Tag gryden af varmen og lad det stå og trække under låg i 15 minutter.
  6. Umiddelbart inden anretning, tilsæt revet ost, smør og fløde.
  7. Smag kornottoen til med salt, peber, citronskal og citronsaft.
  8. Hak morklerne og rist dem på en pande i lidt smør og olie. Smag til med øl og æblecider.
  9. Hak urterne groft og fordel over retten sammen med de stegte svampe.
  • Tips

    Kornottoen kan smages til med lidt brændevin. Alternativt kan retten også laves på andre gryn og kerner. Fremgangsmåden er den samme, der skal blot tages højde for at tilberedningstiden kan være kortere eller længere.

  • Råvarer brugt i Kornotto med morkler Vis alle