season September
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 30 min.

Te-syltet pære

Ingredienser
  • 850 ml mineralvand
  • 10 g te
  • 300 g økologisk rørsukker
  • 700 g skrællet pære
  • 20 g citronmelisse
  • 10 citronverbenablade
  • 5 g fennikel frø
  • Salt
Udstyr Vakuumposer
Vakuummaskine
Fremgangsmåde
  1. Lav først isteen. Kom 10 gram te i en skål med 850 ml. koldt mineralvand.
  2. Lad teen trække i 24 timer.
  3. Kom sukker og den færdige iste i en gryde, og kog op i ét minut.
  4. Afkøl væsken.
  5. Tilsæt citronmelisse, citronverbena, fennikelfrø og salt, og lad lagen trække i 24 timer.
  6. Skær herefter pærerne i ønskede stykker, kom dem i en vakuumpose med lagen og vakuumer (hvis ikke du har en vakuummaskine, så fyld pære og lage i et sylteglas, hvor lagen fyldes helt op til låget, og stil glasset på køl i 24 timer).
  7. Lad pærerne stå til de er gennemsyltede. Pærerne er klar, når de har skiftet farve og er blevet transparente.
  • Tips

    Lagen kan tilsmages med mange forskellige urter og krydderier. På lignende vis, kan man udskifte iste med en anden væske.

  • Råvarer brugt i Te-syltet pære Vis alle