season Marts
difficulty Let
persons 2 prs.
time 30 min.

Rabarberkompot med mjødurt

Ingredienser
  • En håndfuld mjødurttoppe
  • Et bundt rabarber - omkring 8 stk
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Start med at skær rabarberne i stykker af cirka én centimeter. Kom rababerstykkerne i en skål og stil dem til side.
  2. Kom sukker i en gryde med 3 dl. vand og mjødurttoppe. Giv det et opkog.
  3. Når sukkerlagen har nået kogepunktet slukkes blusset og rabarberstykkerne tilføjes.
  4. Lad massen stå på køl til næste dag.
  5. Tag rabarberstykkerne op og server dem på ymer eller med din favoritis.
  • Tips

    Gem saften i din fryser og bland den med danskvand på en varm sommerdag. Man kan også tilføje spiritus til sin saft.

  • Råvarer brugt i Rabarberkompot med mjødurt Vis alle