season Maj
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 20 min.

Ramsløgskapers

Ingredienser
  • 300 g ramsløgsblomster
  • 100 g salt
Til eddikelage
  • 4 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 1 dl sukker
Udstyr
  • Lufttæt beholder
  • Sylteglas
  • Tålmodighed
Fremgangsmåde
  1. Tag ramsløgsblomsterfrøene, fri dem for stængler og skyl dem i en si.
  2. Kom frøene i en beholder og bland dem med salt.
  3. Dæk beholderen til, så den er lufttæt, og stil den i køleskabet i et måned. Ryst beholderen én gang om ugen.
  4. Eddikelagen laves ved at koge eddike, vand og sukker op i en gryde.
  5. Skyl dine ramsløgskapers.
  6. Lad lagen køle ned og kom de skyllede ramsløgskapers ned i lagen.
  7. Kom kapers og eddike på et sylteglas og stil det et mørkt sted. De små kapers kan bruges med det samme, men bliver kun bedre med tiden.
  • Tips

    Brug frøene til at give adskillige retter et syrligt twist. De små kapers kan kommes i salater, og dressinger, eller i en smørsauce.

  • Råvarer brugt i Ramsløgskapers Vis alle