Salat af cherrytomater og brombær med strandmalurt
- 2 kviste strandmalurt (brug alternativt merian, vild timian eller røllike)
- 200 g cherrytomater
- 5 cl olivenolie
- 1 spsk eddike
- En håndfuld brombær
- Salt
- Peber
- Bladene
- Skyl strandmalurten og pluk bladene af. Læg bladene på et viskestykke eller køkkenrulle, og sæt til side.
- Skyl cherrytomaterne og skær dem i både.
- Skyld brombær og skal dem i halve.
- Anret brombær og tomater på en tallerken og drys strandmalurt ud over. Strandmalurt er meget bitter, så pas lidt på.
- Bland olie, eddike, salt og peber. Hæld over salaten.
- Servér
Tips
Denne salat er syrlig og fungerer derfor godt som tilbehør til et stykke kød eller fisk. Den kan også serveres som en lille forret sammen med et stykke blød ost, eksempelvis mozzarella eller burrata.
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.