Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Maj
difficulty Let
persons 2 prs.
time 45 min.

Strandasters, agurk og østers

Ingredienser
  • 100 g renset strandasters (eller strandvejbred)
  • 150 g agurk
  • 8 blade hjertesalat
  • 6 østers
  • 5 dl fløde
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peber
  • Dildtoppe
Brugte plantedele
  • Grønne blade
Fremgangsmåde
  1. Skræl din agurk og del den i to. Fjern kernerne.
  2. Åbn seks østers og si saften ned i en skål.
  3. Med en tyndskræller, skær agurk i tynde bånd og bland det med hjertesalat og strandasters i en skål.
  4. Smag østerssaft til med fløde, citronsaft, havsalt og peber.
  5. Overfør saften til skålen med agurk. Sving skålen rundt tre-fem gange.
  6. Anret på en tallerken.
  7. Placér østers og de plukkede dildtoppe ovenpå.
  • Tips

    Der er ingen tips til denne opskrift.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Strandasters, agurk og østers Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Strandasters, agurk og østers