season Juni
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 15 min.

Salturt-pickles

Ingredienser
  • 5 dl eddike
  • 1 dl vand
  • 100 g sukker
  • 300 g saltur
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Rens salturt grundigt ved at lægge dem i en skål med vand i 10 minutter. Rusk blidt i skålen for at få sandet til at falde til bunds.
  2. Læg salturt på et viskestykke, for at dryppe dem af.
  3. Skær bunden af salturten, indtil den hvide streng, i midten af urten stopper. Kassér den nederste del af urten.
  4. Tilsæt eddike, sukker og vand en gryde, og lad det koge indtil sukkeret er opløst.
  5. Stil det til afkøling.
  6. Kom den afkølede eddikelage i sylteglasset sammen med salturten og lad det stå i fire måneder.
  • Tips

    Brug disse pickles i din sandwich for at give den et salt og surt indslag. Syltelagen kan også erstatte eddike, når du laver vinaigrette til en salat eller lignende.

  • Råvarer brugt i Salturt-pickles Vis alle