season Juli
difficulty Let
persons 5 prs.
time 45 min.

Grønne, skidne æg med strandsennep

Ingredienser
  • 10 æg
  • 50 g gammeldags, kærnet smør
  • 3 spsk hvedemel
  • ca. 5 dl sødmælk
  • 1½ spsk grov sennep
  • Lidt citronsaft
  • Lidt dild akvavit (kan undlades)
  • 1 dl friskhakkede krydderurter - purløg, persille, dild
  • Salt
  • Peber
  • Lidt strandsennep
Fremgangsmåde
  1. Kog æggene i 6 minutter, eller til de er ‘smilende’.
  2. Smelt smørret i en gryde - pas på det ikke bruner.
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt mel og rør godt rundt, så melet blander sig med smørret.
  4. Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt 2 dl. mælk. Rør grundigt rundt, så der ikke dannes klumper.
  5. Tilsæt resten af mælken under omrøring og fortsæt omrøringen 5-6 minutter.
  6. Smag saucen til med sennep, salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt akvavit.
  7. Tilsæt de friskhakkede krydderurter. Anret de lune æg i et fad og maskér æggende med saucen.
  8. Top retten af med den den plukkede strandsennep og groftkværnet peber.
  • Tips

    En alternativ frokostversion kan laves med nye koge kartoffler og vagtelæg.

  • Råvarer brugt i Grønne, skidne æg med strandsennep Vis alle