Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Juli
difficulty Let
persons 5 prs.
time 45 min.

Grønne, skidne æg med strandsennep

Ingredienser
  • 10 æg
  • 50 g gammeldags, kærnet smør
  • 3 spsk hvedemel
  • ca. 5 dl sødmælk
  • 1½ spsk grov sennep
  • Lidt citronsaft
  • Lidt dild akvavit (kan undlades)
  • 1 dl friskhakkede krydderurter - purløg, persille, dild
  • Salt
  • Peber
  • Lidt strandsennep (brug alternativt strandkarse eller peberrod)
Fremgangsmåde
  1. Kog æggene i 6 minutter, eller til de er ‘smilende’.
  2. Smelt smørret i en gryde - pas på det ikke bruner.
  3. Tag gryden af varmen, tilsæt mel og rør godt rundt, så melet blander sig med smørret.
  4. Kom gryden tilbage på varmen og tilsæt 2 dl. mælk. Rør grundigt rundt, så der ikke dannes klumper.
  5. Tilsæt resten af mælken under omrøring og fortsæt omrøringen 5-6 minutter.
  6. Smag saucen til med sennep, salt, peber, citronsaft og eventuelt lidt akvavit.
  7. Tilsæt de friskhakkede krydderurter. Anret de lune æg i et fad og maskér æggende med saucen.
  8. Top retten af med den den plukkede strandsennep og groftkværnet peber.
  • Tips

    En alternativ frokostversion kan laves med nye koge kartoffler og vagtelæg.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Grønne, skidne æg med strandsennep Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Grønne, skidne æg med strandsennep