season April
difficulty Middel
persons 3 prs.
time 60 min.

Smørdampede humleskud med kaviar

Ingredienser
  • 200 g humleskud
  • 50 g smør
  • 50 g fløde
  • ½ sort hvidløg
  • 2 dl hvidvin
  • En knivspids kommen
  • 1 æggeblomme
  • 50 g finsk kaviar
  • Sødskærmsblade
  • Salt
  • Peber
  • Citronsaft
Udstyr
  • Stavblender
Fremgangsmåde
  1. Bland smør, fløde, sort hvidløg, kommen, hvidvin og salt i en gryde.
  2. Giv det et opkog. Skru blusset ned på laveste temperatur.
  3. Kom humleskud i gryden og tilbered dem i væsken. Skuddene er færdigtilberedte, når de er blevet markant blødere, men stadig har lidt bid i sig.
  4. Tag humleskuddene op og lad dem hvile på en tallerken.
  5. Hæld én deciliter af væsken over i en skål eller gryde.
  6. Tilføj æggeblommen og blend med stavblenderen. Æggeblommen gør saucen cremet.
  7. Anret de smørdampede humleskud på en tallerken. Hæld saucen over skuddene og top retten af med kaviar og sødskærmsblade.
  • Tips

    Kaviar kan selvfølgelig udelades, men det er en god ide at tilføje et alternativt saltet element til retten. Server retten som en forret eller ved siden af et stykke kød eller fisk.

  • Råvarer brugt i Smørdampede humleskud med kaviar Vis alle