Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Januar
difficulty Let
persons 2 prs.
time 30 min.

Brøndkarse og ørredrogn

Ingredienser
  • 1 bundt brøndkarse (brug alternativt vandkarse eller roset springklap)
  • 1 skalotteløg
  • 250 g kvark
  • 30 g kærnemælk
  • 100 g fløde
  • Økologisk citronskal
  • 50 g ørredrogn
  • Salt
  • Peber
  • Rugbrød
Brugte plantedele
  • Blomster og blade
Fremgangsmåde
  1. Pluk og gem blomsterne fra sumpkarsen.
  2. Hak skalotteløg og sumpkarse fint.
  3. Bland sumpkarse, skalotteløg, kvark, kærnemælk og citronskal i en skål.
  4. Rør godt sammen.
  5. Pisk fløden let.
  6. Vend fløde i kvarkblandingen.
  7. Smag til med salt og peber, men vær varsom med saltet, da ørredrogn tilføjer meget salt til retten.
  8. Anret det rørte kvark på et stykke rugbrød. Kom rogn ovenpå og top af med blomsterne fra sumpkarsen.
  • Tips

    Der er ingen tips til denne opskrift

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Brøndkarse og ørredrogn Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Brøndkarse og ørredrogn