Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Maj
difficulty Let
persons 2 prs.
time 30 min.

Søsalat med agurk og fennikel

Ingredienser
  • 2 spsk tangeddike
  • 1 tsk rørsukker
  • 2 spsk neutral olie
  • 200 g søsalat (eller tarmrørhinde)
  • 1 fennikel
  • 1 agurk
  • 4 spsk purløg
  • En lille håndfuld ramsløg
  • Isterninger
  • Havsalt
  • Peber
Brugte plantedele
  • Hele planten
Udstyr
  • Mandolinjern
Fremgangsmåde
  1. Skær tynde bånd af fennikel og agurk på et mandolinjern. Kom de tynde bånd i et isbad. Lad båndene blive i vandet indtil servering.
  2. Bland eddike, sukker, olie sammen i en skål.
  3. Smag til med salt og peber.
  4. Tilføj søsalat, fennikel, agurk til skålen.
  5. Hak ramsløg og purløg fint og tilføj til skålen.
  6. Bland alle ingredienserne grundigt.
  7. Server med det samme.
  • Tips

    Servér denne salat som tilbehør til fiskeretter, hvor der mangler et grønt indspark.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Søsalat med agurk og fennikel Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Søsalat med agurk og fennikel