season Maj
difficulty Middel
persons 4 prs.
time 45 min.

Sprødstegt svovlporesvamp

Ingredienser
  • 2 store svovlsporesvampe
  • 2 æg
  • 1 dl vand
  • 3 spsk hot sauce
  • 2 dl mel
  • Vegetabilsk olie til fritering
  • Salt
  • Peber
Brugte plantedele
  • Hele svampen, dog ikke det nederste af stokken
Fremgangsmåde
  1. Sæt olien i kog i en gryde.
  2. Skær svampene i den ønskede størrelse. Skiver på ca. én cm. tykkelse er passende.
  3. Pisk æggene sammen og tilsæt lidt hot sauce og vand.
  4. Bland mel, lidt salt og peber i en tallerken
  5. Vend først svampene i æggemassen, og overfør dem til melblandingen. Sørg for, at svampene er helt dækkede af mel.
  6. Når olien har nået 175 grader, er olien varm nok, og friteringen kan begynde. Har man ikke et termometer, kan man tage enden af en tændstik og “teste” olien. Syder det godt om tændstikken, er olien varm nok.
  7. Kom svampene i olien, og fritér til de har en flot gylden farve.
  8. Overfør de færdigtilberedte svampe til fedtsugende papir og drys med salt.
  9. Servér svampene med det samme.

Råvarer brugt i Sprødstegt svovlporesvamp Vis alle