season Juni
difficulty Middel
persons 2 prs.
time 45 min.

Stegt og tørret Karl Johan

Ingredienser
  • 4 karl johan svampe
  • 1 dl olivenolie
  • 50 g smør
  • En lille håndfuld vild merian.
  • Evt. vilde bær - fx tyttebær eller hindbær
  • Evt. vilde urter - fx røllike eller gråbynke
Udstyr
  • Dehydrator
Fremgangsmåde
  1. Svampene vaskes grundigt med et fugtigt klæde. Fjern de store grønne rør, man finder i nogle karl johan svampe, og læg dem til side.
  2. Skær svampene i kvarte og steg ved lav varme i smør og olie.
  3. Tilsæt vild merian til panden under stegning.
  4. Steg svampene til de er gyldne.
  5. Server de stegte svampe med de vilde bær og urter.
  6. De grønne rør som blev tilsidesat kan tørres i en dehydrator eller i en ovn på 60 grader med lågen på klem i 12 timer.
  7. De tørrede stykker er fulde af smag og kan holde sig i en lufttæt beholder.
  • Tips

    Denne opskrift kan fungere som forret eller som tilbehør til en hovedret.

  • Råvarer brugt i Stegt og tørret Karl Johan Vis alle