Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season April
persons Til forrådskammeret
time 0 min.

Stegt vårmusseron med jordskokker og Sønderjyst lardo

Ingredienser
  • 300 g vårmusseron
  • 200 g jordskokker
  • 50 g smør
  • 100 g røget spæk
  • En lille håndfuld ramsløg
  • Eddike - hvis du har eddike lavet på granskud eller en anden smagfuld eddike, kan den med fordel bruges
  • 30 g friske blåbær
  • 1 skalotteløg
Særligt udstyr
  • Mandolinjern
Fremgangsmåde
  1. Rens jordskokker med en børste og skær dem i tynde skiver på mandolinjernet. Har man ikke et mandolinjern, kan man forsigtigt skære jordskokkerne med en skarp kniv. Læg de tynde skiver i isvand og stil til side.
  2. Sæt panden på varmen og tilsæt smør.
  3. Skær svampene i skiver af cirka én centimeter, og tilføj det til panden, når smørret er bruset af.
  4. Svampene skal stege over middel varme.
  5. Hak ramsløg groft og tilføj til panden når svampene er faldet lidt sammen og har smidt meget af sin væske.
  6. Rør svampe og ramsløg sammen og overfør til en tallerken. Skær spæk i tynde skiver og kom ovenpå svampene. Tilføj også de tynde skiver jordskokker. Lad dem dryppe af inden, de bliver tilføjet til anretningen.
  7. Hæld en smule eddike over retten og top af med blåbær og tyndskåret skalotteløg.
  • Tips

    Vårmusseron er en svamp, der er tilgængelig tidligere end de fleste svampe. Den kan findes så tidligt som april og så sent som juni. Den er lidt sejere end andre sva Denne ret er fantastisk god som tilbehør til et stykke fisk. Den tunge smag fra svampe og spæk er et glimrende modspil det salte fisk. Man kan selvfølgelig bruge andre svampe og supplere med flere vilde urter.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.