season Marts
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 45 min.

Syltede bellisblomster

Ingredienser
  • 5 dl iste af sort te - 9 g te pr l mineralvand. Lad det trække på køl i 24 timer
  • 4 dl blomsterhoveder
  • 50 g havsalt
  • 65 g økologisk rørsukker
Syltelage
  • 3 dl æblcider
  • 1 g lang peber
  • 1 knivspids muskatnød
  • 1 knivspids kardemomme
  • 1 spsk blomsterhonning
  • Havsalt
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Lav først isteen: Tag 9 g. og bland med 1 l. kold mineralvand og lad det trække i et døgn.
  2. Kog fem dl. iste op med havsalt og sukker. Hæld den kogende væske over blomsterne. Lad det stå til næste dag.
  3. Sigt væsken fra og kom blomsterne i et rent sylteglas.
  4. Kog alle ingredienserne til syltelagen op og hæld det over blomsterne.
  5. Luk glasset, sørg for det er lufttæt og vend det på hovedet i to minutter.
  6. Stil det derefter på køl indtil blomsterne skal bruges.
  • Tips

    Brug de syltede blomster til surt, i stegeretter, salater eller fint hakket i saucer. De giver en frisk, let syrlig smag.

  • Råvarer brugt i Syltede bellisblomster Vis alle