season September
difficulty Middel
persons Til forrådskammeret
time 60 min.

Konfiteret trompetsvamp

Ingredienser
  • 500 g renset trompetsvamp
  • 120 ml gin
  • 60 ml hvidvin
  • 15 g svampesalt
  • 2 tsk hele peberkorn
  • 4 hvidløgsfed
  • 400 g kyllingefedt eller anden fedt.
  • Citronskal
Brugte plantedele
  • Hele svampen, men ikke det nederste af stokken.
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienserne pånær svampe i en gryde.
  2. Giv gryden et opkog.
  3. Tilsæt svampene og lad det stå ved svag varme i 15-20 minutter. Indholdet må ikke bulderkoge - det skal simre blidt.
  4. Hæld indholdet af gryden i et sylteglas, og lad det køle af.
  5. Herfra kan man gøre én af to ting: Blende til en pure, som kan bruges til at smøre på ristet brød eller til at tilsmage retter med. Svampene kan også bruges hele.
  • Tips

    Vælger man at gøre smørret til en pure, kan man bruge den til at stege i eller til at montere saucer. Vælger man at confitere svampene hele kan de skæres i mindre stykker og være smagsgivere i andre retter.

  • Råvarer brugt i Konfiteret trompetsvamp Vis alle