Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
persons 4 prs.
time 45 min.

Urtemuffins med æg og bacon

Ingredienser
  • 100 g bacon
  • 1 løg
  • 4 æg
  • 4 spsk yoghurt
  • 4 spsk mel
  • 50 g parmesanost
  • 6 dl blanded vilde urter - jo flere, jo bedre
  • En knivspids salt
  • En knivspids sort peber
Fremgangsmåde
  1. Start med at forvarm ovnen på 180 grader.
  2. Skær bacon i tern og steg på en pande uden fedtstof i ca 6-8 min.
  3. Imens bacon steger skal løget skrælles og hakkes fint.
  4. Tilsæt løgtern til panden og steg med bacon i 2 minutter og tag det over i en skål og lad det afkøle.
  5. Riv parmesanosten.
  6. Pisk æg til det skummer og tilsæt yoghurt, mel, revet parmesanost og 1 tsk salt samt 1knsp sort peber og pisk det godt igennem.
  7. Hak urterne meget fint, og rør dem i æggemassen.
  8. Rør til sidst det stegte bacon og løg i også
  9. Fordel massen i muffinforme smurt med smør og bag dem ved 180 grader i 12-14 min.
  10. Vend dem ud af formene og lad dem afkøle i 5 min. og servér.
  • Tips

    Muffinsene kan spises umiddelbart efter tilberedning men også sagtens gemmes til madpakken, som en god mellemmåltids snack eller til festen.

  • KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.

    KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.