Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Maj
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 40 min.

Vild timiansnaps

Ingredienser
  • 2 timiankviste med blomster
  • 2 spsk. rørsukker
  • 2 allehånde
  • 1 g salt
  • 70 cl snaps
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Start med at riste de to timiankviste på en varm pande. De skal have lidt farve, men må ikke blive brændt. Tilsæt sukker og lad det karamellisere på panden.
  2. Når sukkeret er brunt og er karamelliseret, hældes hele massen over på en bageplade med bagepapir, hvor det skal være indtil hele massen er stiv. Timiankvistene skal ikke tages ud af sukkeret.
  3. Når sukkeret er helt stift, knuses det og det kommes i sylteglasset. Forsøg, så vidt muligt, også at knuse timiankvistene.
  4. Tilføj snaps, luk glasset og lad det stå i minimum 6 uger.
  5. Sigt snapsen og hæld det på flaske.
  • Tips

    Snapsen kan både drikkes og bruges i madlavningen, blandt andet til at smage saucer til med.

  • Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Restaurant Barr

    Thorsten Schmidt

    Køkkenchef

    Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.

    Råvarer brugt i Vild timiansnaps Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Vild timiansnaps