season Maj
difficulty Let
persons Til forrådskammeret
time 40 min.

Vild timiansnaps

Ingredienser
  • 2 timiankviste med blomster
  • 2 spsk. rørsukker
  • 2 allehånde
  • 1 g salt
  • 70 cl snaps
Udstyr
  • Sylteglas
Fremgangsmåde
  1. Start med at riste de to timiankviste på en varm pande. De skal have lidt farve, men må ikke blive brændt. Tilsæt sukker og lad det karamellisere på panden.
  2. Når sukkeret er brunt og er karamelliseret, hældes hele massen over på en bageplade med bagepapir, hvor det skal være indtil hele massen er stiv. Timiankvistene skal ikke tages ud af sukkeret.
  3. Når sukkeret er helt stift, knuses det og det kommes i sylteglasset. Forsøg, så vidt muligt, også at knuse timiankvistene.
  4. Tilføj snaps, luk glasset og lad det stå i minimum 6 uger.
  5. Sigt snapsen og hæld det på flaske.
  • Tips

    Snapsen kan både drikkes og bruges i madlavningen, blandt andet til at smage saucer til med.

  • Råvarer brugt i Vild timiansnaps Vis alle