Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her

Strandsennep

Strandsennep har en meget speciel salt smag af sennep og et saftigt bid, der gør den til en super god køkkenurt.

  • Strandsennep er en hårdfør plante, der kan klare både salt, vind og hård sol. Den gror på strandbredden mellem vand og klitter, hvor den får næring fra rådnende tang, så led efter den i nærheden af opskyllede tangdynger. Strandsennep bliver 15-30 cm høj og ligner kraftigt oppustet, grå-grøn dild med små, lyserøde blomster. Den nærmest kryber langs sandet med glatte, runde stængler, der ser saftige og lækre ud. Øverst på planten sidder små blade, der ligner rucolasalat, og ned langs stænglen sidder chilifrugt-lignende frøkapsler fast. I løbet af sæsonen bliver den kraftigere og mere træet, så pluk helst den unge strandsennep, der er saftig og sprød. Klip eller skær den øverste del af planten af (uden at hive den op med rod).

  • Strandeng, strand.
    Blad og blomst: Maj, juni, juli, august, september, oktober.
    Sådan genkender du strandsennep
    • 1. Voksestedet på stranden nær opskyllet tang.
      2. De glatte, runde stængler.
      3. De rucola-lignende blade og små, lyserøde blomster.

Risiko for forveksling

Strandsennep kan ikke rigtig forveksles med andre planter (hvis ellers du holder øje med dens kendetegn).

KOMMER SNART