Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her

Sukkertang

Sukkertang falder ind under betegnelsen kelp, som er de tangarter, der historisk set har haft den største betydning som fødevarekilde for både mennesker og dyr. Den er smagsmæssigt top-interessant og kan bruges til virkelig mange ting i dit køkken.

  • Sankested

    Modsat mange andre tangarter, der klarer sig bedst i tidevandszonen eller på lavt vand, hvor der er godt med sollys, skal sukkertang altid være dækket af vand. Du finder den derfor på lidt større dybder - helt ned til 30 meter. Der skal også være en god portion salt i vandet for, at sukkertangen trives, så jo længere ind mod Østersøen, du kommer, desto mindre er sandsynligheden for at finde sukkertang. Ofte vokser sukkertang i store skove - jo mindre salt, der er i vandet, desto større dybder vil sukkertangen søge ned på for at overleve.

  • Strand.
  • Sæson

    Sukkertang kan egentlig plukkes og spises hele året, men den smager bedst i foråret.

  • Blade: Januar, februar, marts, april, maj, juni.
  • Beskrivelse

    Sukkertang består af ét langt, brunt blad på en stilk, der vokser på en sten. Det let krusede blad kan blive op til tre meter langt og ligner fugtigt læder.

  • Sankning

    Sukkertang vokser fra bunden af bladet, så de friskeste dele findes nederst, hvor stilk og blad mødes. Når du sanker sukkertang, skal du skære hele bladet af over stilken - så vil der nemlig skyde et nyt blad.

Risiko for forveksling

Ingen risiko for forveksling.