Ramsløgskvark
- 250 g kvark
- 1 dl sødmælk
- 1 skalotteløg
- 4 spsk ramsløg (brug alternativt brøndkarse, roset springklap eller løgkarse)
- Citron
- Salt
- Peber
- Rør kvark og sødmælk sammen i en skål til det får en glat konsistens.
- Skær skalotteløg i fine tern.
- Hak ramsløg fint.
- Tilføj skalotteløg og ramsløg til kvarkblandingen.
- Smag til med revet citronskal, salt, peber og eventuelt lidt citronsaft.
- Pynt retten med ramsløgets blomster og groftkværnet peber.
Tips
Denne ret fungerer meget fint som sauce til tilberedte rodfrugter. Ovnbagt persillerod og pastinak med denne engkarsekvark er et dejligt tilbehør til et grillet stykke lam. Suppler denne ret med andre vilde urter, som brøndkarse eller roset springklap.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.