Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her

Hindbær

Hindbær er en af midsommerens helte. Når de lysegrønne forårs-urter synger på sidste vers, men inden høsttiden for frugt og bær for alvor sætter ind, er hindbær den vildeste delikatesse.

  • Hindbær har det bedst i områder med fugtig og næringsrig jord, hvor jorden er dækket af rådnende blade. Den skal have godt med lys, så kig især langs stier eller i udkanten af buskadser, hvor den kan sprede sig ret gevaldigt. Vildtvoksende hindbærbuske kan være tætte og krogede eller mere spinkle og luftige. De ældre skud er træ-agtige med små kraftige torne. Nyere skud er friske og grønne med små, bløde torne, der tit sidder tæt sammen og kan ligne fine hår. Bladene er ovale med meget tydelige ribber, mat mørkegrøn overside og sølv-grøn underside. Blomsterne er små og hvide, bærrene røde (eller en sjælden gang imellem gule). Tag gode handsker på og heldækkende tøj, når du skal plukke hindbær. Bærrene bliver hurtigt meget modne og smatter let ud, så medbring et par bøtter til at plukke i, så de faste bær holdes adskilt fra de bløde, som du altid kan bruge til marmelade.

  • Løvskov, hegn, grøftekant.
    Bær: Juli, august.
    Sådan genkender du hindbær
    • 1. De ovale, mørkegrønne blade med tydelige ribber og sølv-grøn underside.
      2. De små, hvide blomster og røde bær.
      3. Tornene, der på unge skud kan ligne fine hår.

Risiko for forveksling

Hindbær er i familie med korbær og brombær og kan til tider forveksles. Begge bær kan spises.

KOMMER SNART