Gå til VILDMAD.dk her

Fuglekirsebær

Fuglekirsebær er mærkeligt nok ikke så eftertragtede, for smagsmæssigt byder de på en kirsebær-oplevelse, der er langt mere nuanceret og spændende end den, vi kender fra de fleste købekirsebær i butikkerne.

 • Fuglekirsebær kan lide lun og tør jord med masser af næring og foretrækker at vokse i læsiden af hegn og i skovbryn. Træet bliver op til 20 meter højt med en lige stamme og grene, der vokser som kranse op langs stammen. Barken er rødbrun med markante kork-agtige bånd rundt om stammen. Bladene er savtakkede med en frisk grøn farve på oversiden og lysere underside. Blomster og knopper sidder i bundter, og når træet blomstrer er det med hvide, langstilkede blomster. Kirsebærrene er gule, røde eller sorte og sidder også på lange, elegante stilke. De er noget mindre end de til tider hårdt pumpede kirsebær, man køber i supermarkedet.

 • Løvskov, by, hegn.
  Bær: Juli, august.
  Sådan genkender du fuglekirsebær
  • 1. Den lige stamme med rødbrun bark og kork-agtige bånd.
   2. De savtakkede blade med lys underside.
   3. De gule, røde eller sorte bær på lange stilke.

Risiko for forveksling

Kan forveksles med et lavere træ ved navn surkirsebær, der ikke er farligt, men heller ikke har fuglekirsebærrets spisekvalitet. Surkirsebærrets blade har få og store takker, mens fuglekirsebærrets blade er finere takket.

KOMMER SNART