



Grillet strandmælde med røget oksemarv
Ingredienser
- 500 g strandmældeskud
- 50 g olivenolie
- 100 g røget oksemarv - denne kan man muligvis skaffe ved sin slagter. Kan alternativt udskiftes med bacon.
- Lidt æblecidereddike
- En lille håndfuld kruspersille
- En lille håndfuld friske urter - estragon og kørvel
- Fiskesauce (f.eks garum)
- Havsalt
- Ristet brød
Brugte plantedele
- De grønne blade
Udstyr
- Grill
Fremgangsmåde
- Tænd grillen og sørg for, at den er varm og klar.
- Start med at pensle strandmælden med lidt olie.
- Skær oksemarv ud i mindre, mundrette stykker. Grill oksemarven og overfør til en lun metalskål.
- Grill herefter strandmælden meget kort og overfør til skålen med marv. Strandmælden skal være på den varme grill i nogle sekunder. De skal tage lidt farve, men må endelig ikke være helt gennemtilberedte og
- Hak persille og vilde urter fint og tilføj til skålen med oksemarv, sammen med eddike og fiskesauce.
- Rør rundt og anret det hele på en lun tallerken. Server med ristet brød.
Tips
Denne ret fungerer rigtig fint i sig selv. Det fede oksemarv og de friske urter giver en meget velbalanceret smagsprofil. Ønsker man en syrlig salatgarniture, kan man tilføje et par tynde skiver af umoden victoria blomme.