![](/application/files/4714/9832/9696/Opskrift_12_13_Strandmaelde_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_difficult.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Grillet strandmælde med røget oksemarv
- 500 g strandmældeskud
- 50 g olivenolie
- 100 g røget oksemarv - denne kan man muligvis skaffe ved sin slagter. Kan alternativt udskiftes med bacon.
- Lidt æblecidereddike
- En lille håndfuld kruspersille
- En lille håndfuld friske urter - estragon og kørvel
- Fiskesauce (f.eks garum)
- Havsalt
- Ristet brød
- De grønne blade
- Grill
- Tænd grillen og sørg for, at den er varm og klar.
- Start med at pensle strandmælden med lidt olie.
- Skær oksemarv ud i mindre, mundrette stykker. Grill oksemarven og overfør til en lun metalskål.
- Grill herefter strandmælden meget kort og overfør til skålen med marv. Strandmælden skal være på den varme grill i nogle sekunder. De skal tage lidt farve, men må endelig ikke være helt gennemtilberedte og
- Hak persille og vilde urter fint og tilføj til skålen med oksemarv, sammen med eddike og fiskesauce.
- Rør rundt og anret det hele på en lun tallerken. Server med ristet brød.
Tips
Denne ret fungerer rigtig fint i sig selv. Det fede oksemarv og de friske urter giver en meget velbalanceret smagsprofil. Ønsker man en syrlig salatgarniture, kan man tilføje et par tynde skiver af umoden victoria blomme.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.