Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Middel
persons 4 prs.
time 60 min.

Brændenælde-gnocchi

Ingredienser
  • 200g Ældre bagekartofler
  • 100g brændenældepuré (for at få 100g nældepure, skal du bruge 200g nælder)
  • 200g semolinamel
  • 100g hvedemel
  • 1 letpisket æg
  • Salt
  • 10-12 isterninger
Fremgangsmåde
  1. Rens brændenælderne I koldt vand. Forbered et isbad, men du bringer en stor gryde med vand I kog.
  2. Blanchér nælderne I 4-5 minutter, køl dem derefter straks af I isbadet, si og klem forsigtigt nælderne for at få alt vandet ud af dem. Blend nælderne til en puré.
  3. Put kartoflerne i en stor gryde og dæk dem med rigeligt vand. Fra vandet koger, koges kartoflerne i 30-40 minutter alt efter størrelsen. Stik i kartoflerne med en gaffel, hvis den rammer midten af kartoflen uden modstand, er de færdige.
  4. Si melet på et skærebræt, skræl og mos kartoflerne mens de stadig er varme.
  5. Tilføj et letpisket æg og en gran salt.
  6. Blandt alt sammen med dine hænder indtil du får en blød med kompakt dej. VIGTIGT: Hvis du ælter dejen for meget, vil gnocchien blive hård under tilbedredningen, så sørg for kun at ælt den således at den lige nøjagtig samles.
  7. Tag en del af dejen og rul den ud med dine fingerspidser så du får 6 ruller af 2cm bredde. Strø bordet med semolina og gør dette kontinuerligt undervejs for at dejen ikke klistrer. I mellemtiden tildækker du resten af dejen med et viskestykke.
  8. Bring en stor gryde med vand i kog, og salt det.
  9. Skær gnocchien i 4-5 cm tykke stykker, strø dem let med mel og kog dem i vandet. Så snart de kommer op til overfladen er de færdige og klar til at blive drønet og tilsmagt.
  10. Servér dem stegt i urte,- eller svampesmør (du finder opskrifterne i appen eller her på siden) eller servér den med din favorit pastasauce.
  • Beskrivelse

    Gnocchi lavet på brændenælder har en mild nøddesmag. Det er en traditionel forårsret fra det nordlige Italien, som ofte serveres i timiansmør og parmesan. Find opskriften på smør infuseret med urter her i appen.

  • Osteria Rufino

    Alessandro Ciofani

    Medejer og kok

    Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.

    Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom. 

    Osteria Rufino

    Alessandro Ciofani

    Medejer og kok

    Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.

    Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom. 

    Råvarer brugt i Brændenælde-gnocchi Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Brændenælde-gnocchi