Vin med skovjordbær
- 300 g friske skovjordbær(eller hindbær)
- 20 g hylde - eller kamilleblomst
- 1 kanelstang
- 15 g ingefær
- 8 g galangarod
- 80 g rørsukker
- En flaske hvidvin
- Bland sukker og jordbær i en skål og lad blandingen stå i én time.
- Riv ingefær og galangarod.
- Drys dem herefter med ingefær, galangarod, kanel og hyldeblomster.
- Film skålen og lad det stå ved stuetemperatur natten over.
- Tilsæt hvidvin, film og lad det igen stå ved stuetemperatur i 24 timer.
- Sigt vinen over i en flaske og den er klar til brug.
Tips
Vinen kan drikkes koldt eller indgå som ingrediens i andre retter.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.