![](/application/files/6214/9304/4491/Opskrift_5_1_Skovjordbaer_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_easy.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Vin med skovjordbær
- 300 g friske skovjordbær(eller hindbær)
- 20 g hylde - eller kamilleblomst
- 1 kanelstang
- 15 g ingefær
- 8 g galangarod
- 80 g rørsukker
- En flaske hvidvin
- Bland sukker og jordbær i en skål og lad blandingen stå i én time.
- Riv ingefær og galangarod.
- Drys dem herefter med ingefær, galangarod, kanel og hyldeblomster.
- Film skålen og lad det stå ved stuetemperatur natten over.
- Tilsæt hvidvin, film og lad det igen stå ved stuetemperatur i 24 timer.
- Sigt vinen over i en flaske og den er klar til brug.
Tips
Vinen kan drikkes koldt eller indgå som ingrediens i andre retter.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.