Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Let
persons 4 prs.
time 60 min.

Kage med moden frugt

Ingredienser
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 æg
  • 250 g mel
  • 6 pærer eller æbler
  • 4 spsk sukker
Fremgangsmåde
  1. Forvarm ovnen til 180 grader på varmluft og tag smørret ud i god tid så det kan blive blødt.
  2. Pisk smør og sukker med en elpisker eller på en røremaskine indtil det bliver hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt æggene ét ad gangen og tilsæt først det næste æg når dejen er pisket glat igen og har optaget ægget fuldkommen.
  4. Kom melet i, og vend det sammen med en dejskraber. Stil det til side.
  5. Skræl frugterne og fjern kernehuset. Skær frugterne i tynde både.
  6. Smør et ovnfad med smør og drys med sukker så det hænger fast i smørret
  7. Fyld dejen i fadet og fordel frugten oven på dejen så det er jævnt fordelt
  8. Drys med lidt sukker på toppen og bag kagen ca 30-35 minutter
  9. Kagen er færdig hvis du prikker kagen med en stegenål og der ikke sidder dej tilbage, når du trækker nålen ud igen.
  10. Tag kagen ud og lad den afkøle 10-15 min. inden du serverer den.
  • Tips

    I stedet for æbler eller pærer kan også bruges blommer, kirsebær eller hindbær Servér gerne med creme fraiche eller flødeskum.

  • KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.

    KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.

    Råvarer brugt i Kage med moden frugt Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Kage med moden frugt