Marts
Middel
2 prs.
30 min.
Pocheret æg med ramsløg, spinat og skinke
Ingredienser
- 2 æg
- 1 spsk. eddike
- 8 ramsløgsblade
- 2 håndfulde spinat
- 1 æble
- 6 skiver lufttørret skinke
- 20 g. smør
- Salt
- Sort peber
- Eventuelt lidt strandsennep
Fremgangsmåde
- Sæt en gryde over varme med 1,5 l. vand i.
- Slå æggene ud i en skål, uden blommen går i stykker, og hæld eddiken ud over æggene.
- Når vandet koger, skru ned til laveste punkt på blusset. Lav en hvirvel i vandet med et piskeris.
- Hæld æggene langsomt ned i hvirvlen og lad dem pochere i tre til fire minutter. Blommen skal stadig være flydende.
- Skær æblet i grove tern.
- Smelt smørret på en varm pande, og steg spinat og ramsløg til det falder lidt sammen.
- Smag til med lidt salt og peber.
- Anret spinat i bunden af en tallerken med æbletern og lufttørret skinke. Placer ægget ovenpå og pynt med vilde urter - eksempelvis strandsennep.
Køkkenchef
Thomas Lorentzen
Honey
Thomas Lorentzen er køkkenchef på restaurant Honey på Adelgade i København. Honey åbnede i sommeren 2016 og er en af de nyeste skud på stammen fra holdet bag michelinrestauranten Kadeau. Thomas Lorentzen står over gryderne på Honey, hvor der er fokus på det uformelle aftensmåltid. Her bliver der serveret sæsonprægede, simple og ærlige retter, som med fordel kan deles mellem gæsterne.
Thomas har en fortid på Kadeau, hvor han var den første køkkenchef i restaurantens historie. Derudover har han også været køkkenchef på Nimb Terrasse.