Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her

Korbær

Hvis brombær er konge af de mørke skovbær, så er korbær prins. Korbær ligner mindre potente brombær, men man skal ikke undervurdere korbærret, der sagtens kan tage brombærrets plads i for eksempel syltekrukken.

 • Sankested

  Korbær vokser vildt i løv- og nåleskov, i skovbryn, på overdrev, i hegn og krat - gerne på steder, hvor jorden er lidt fugtig. Kig efter korbær ved kyststrækninger og langs grøfter, åer og vandløb.

 • Strandeng, løvskov, nåleskov, by, hegn, grøftekant.
 • Sæson

  Korbær blomstrer hen over sommeren med små hvide blomster, der sidder på lange, tornede skud. Bærrene modner gradvist fra juli til først på efteråret.

 • Bær: Juli, august, september.
 • Beskrivelse

  Korbærplanten vokser ofte ret langt nede ved jorden og består af op til to meter lange bueformede grene. Barken på de unge skud er lysegrøn med masser af lige torne, men efterhånden som planten ældes, bliver grenene mere træ-agtige og brune. Bladene er groft takkede. Bærrene er sorte med et blåligt dugget vokslag.

 • Sankning

  Husk at tage gode handsker på og helt dækkende tøj, når du skal på korbærjagt - tornene er ikke til at spøge med. Sæsonens første bær er som regel de bedste - de bliver størst og udvikler mest sødme.

Risiko for forveksling

Korbær ligner brombær, men det enkelte korbær består af færre frugter end brombær, og så er korbær en mere spinkel plante med lige torne (brombærrets torne buer). Desuden indgår brombær og korbær i en masse forskellige krydsninger med hinanden - og med hindbær - og det er slet ikke usædvanligt at støde på disse til tider meget vellykkede bastarder i skoven.