Marts
Middel
2 prs.
45 min.
Skovmærke-pannecotta
Ingredienser
- 50 g sukker
- 4 blade husblas
- 250 ml piskefløde
- 250 ml ymer
- En håndfuld skovmærke (eller mjødurt)
Fremgangsmåde
- Varm fløde, skovmærke og sukker i en gryde. Lad det nå kogepunktet.
- Sluk for varmen og lad det trække i ti minutter.
- Mens fløden trækker, kommer du de fire blade husblas i en skål med koldt vand. Lad husblassen bløde op i en skålen til den er helt blød.
- Når husblassen er helt blødt op, skal de vrides for vand.
- Si fløden og tilsæt de fire blade husblassen i den lune væske. Når husblassen er fuldkommen opløst, tilsættes en kvart liter ymer.
- Rør det hele godt sammen og hæld massen i dybe forme.
- Stil disse på køl. De er klar til servering efter mindst to timer.
Tips
Servér pannacottaen med syltede bær, ristede nødder, hyldeblomstsirup eller andet topping.
Professionel sanker
Thomas Laursen
wildfooding
Thomas Laursen er stifter af firmaet Wildfooding, som leverer vilde urter til en perlerække af danske toprestauranter. Han har været en del af de vilde urtescene i Danmark i mange år, og er meget brugt som foredragsholder og konsulent indenfor stort set alt, der har at gøre med vild mad. Oprindeligt er Thomas uddannet folkeskolelærer, men efter i en årrække at have arbejdet som kok sprang han ud som sanker og er en af pionererne indenfor vild mad-bevægelsen. Han er forfatter til bogen 'Vild – naturen ind i køkkenet’.