Dunhammerrod i gløder
- 500 g dunhammere (skovløg kan også bruges)
- 1 pk smør
- Persille
- Dild
- Kørvel
- Estragon
- Ramsløg
- Salt og peber
- Et bål
- Tænd bålet. Det vigtige er, at der er masser af gløder.
- Hak alle dine urter fint.
- Rør smør sammen dine finthakkede urter. Opbevar på køl.
- Rensrødderne grundigt under en løbende hane. Al jord og mudder skal væk.
- Læg dunhammerrødderne direkte på de varme gløder. Vend dem en gang imellem.
- De er færdigtilberedte, når saften begynder at pible ud.
- Tag dem af bålet og lad dem køle lidt af. Når de er til at arbejde med, fjernes den brændte skræl.
- Drys med lidt salt og dyp rødderne i urtesmør.
Tips
Denne opskrift fungerer glimrende som en snack. Rødderne kan også tilberedes på samme måde og serveres som tilbehør til anden ret.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.