Karamelliseret valnøddefløde
- 80 g rørsukker
- 450 g fløde
- 80 g valnøddeolie
- 30 g valnødder (eller hasselnødder)
- 1 knivspids havsalt
- Skald og saft af en citron
- Karamelliser rørsukkeret i en gryde til det har opnået en flot brun farve.
- Tilsæt 200 g. fløde, og lad det koge i 1-2 minutter, tag det af varmen og sigt massen over i en skål.
- Tilsæt hakkede valnødder, valnøddeolie, salt og resten af fløden. Smag til med citronsaft og citronskal.
- Sæt fløden på køl og den er klar til brug efter én time.
Tips
Brug denne fløde til tilsmagning af sødere retter, hvor der er behov for en mild nøddesmag. Byt eventuelt de 80 g. rørsukker ud med 30 g. valnød praline samt 50 g. rørsukker for at give en dybere smag til fx kager.
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.