![](/application/files/1814/9833/0634/Opskrift_12_9_Granmaelkehat_03.jpg)
![season](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_season_icon.png)
![difficulty](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_moderate.png)
![persons](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_antal_personer_icon.png)
![time](/application/themes/vildmad/img/opskrifter_tid_icon.png)
Syltet granmælkehat
- 5 dl eddike
- 1 dl vand
- 50 g sukker
- 10 g havsalt
- 500 g granmælkehat (eller brungul rørhat)
- Evt. 3-4 kviste vilde urter - fx røllike, gråbynke, timian eller merian.
- Husholdningsglas eller sylteglas
- Kog eddike, vand, sukker og salt op indtil sukkeret er opløst. Hvis du vil supplere med vilde urter, skal de tilføjes til gryden og koges op med eddikelagen.
- Rens granmælkehatte og skær dem i kvarte.
- Tilsæt granmælkehatte til lagen når sukkeret er opløst og lad det simre i syv til otte minutter. Sørg for at lagen kan dække svampene.
- Find sylteglas frem og sæt vand i kog.
- Skold glasset med kogende vand.
- Kom lagen og svampene i sylteglasset. Igen, sørg for, at svampene er helt dækket.
- Stil glasset et mørkt sted. Svampene er klar efter 14 dage, men bliver endnu bedre efter to måneder.
Tips
Kom de syltede svampe i en sammenkogt ret, for at tilføje syre. Svampene beholder meget af sin svampesmag, hvilket bidrager til en bredere smagsprofil. Svampene er også meget gode i andre svamperetter, hvor den syltede svampesmag vil løfte retten. Endvidere kan man tilføje finthakkede, syltede svampe til sin sandwich som alternativ til syltede agurker.
![](/application/files/9014/9777/7286/Schmidt_Thorsten.png)
Thorsten Schmidt
Restaurant Barr
Thorsten Schmidt er en dansk kok, der gennem sin eksperimentale tilgang til madlavning, har sat sit præg på udbredelsen af det nordiske køkken. Med afsæt i en kulturhistoriske idéer, tager Schmidts udgangspunkt i mere end blot de geografiske kvaliteter, som er at finde i den nordiske region. Hans tidligere restaurant, Malling og Schmidt, var en af de mest progressive og indflydelsesrige på den danske scene. I dag er Schmidt at finde på Restaurant Barr, som han er medejer af. Restauranten er et samarbejde mellem Schmidt og René Redzepi, og har til huse i nomas tidligere lokaler på Christianshavn. Barr tilbyder en rolig atmosfære, hvor maden er af højeste kvalitet med afsæt i Nordsøen og de kulinariske traditioner, som er tilstede i de omkringliggende lande.