Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Let
persons 4 prs.
time 20 min.

Mælkebøtte braiseret i tomat og chili

Ingredienser
  • 350 g Mælkebøtte
  • 4 fed hvidløg
  • 1 teskefuld hakket frisk chili eller et gran tørrede chiliflager
  • 2 modne tomater af høj kvalitet skåret I tern af 1x1 cm (Er det ikke sæson for tomater, er det bedre at bruge dåse flåede tomater af høj kvalitet)
  • 3 spiseskeer tomat passata (knuste og purerede tomatter)
  • ekstra jomfru oliven oil
  • Salt
  • 10 isterninger
Fremgangsmåde
  1. Rengør mælkebøtten ved at fjerne den nederste del der er tættest på roden, og vaske den grundigt under rindende vand. Forbered et isbad mens du bringer en stor gryde med vand i kog. Blancher mælkebøtterne I det saltede vand i to minutter og overfør den straks til isbadet.
  2. Knus hvidløget med den flade side af en kniv, varm en pande op under medium varme, og tilføj to spiseskefulde olie.
  3. Lav en “Soffrito" ved forsigtigt at tilberede chili og hvidløg i 3-5 minutter. Vær opmærksom på at du ikke brænder hvidløget på.
  4. Hæld alt vandet fra cikorien før du tilføjer det til panden. Sautér den med et gran salt og peber og tilbered den på panden I cirka seks minutter, og rør jævnligt.Tilsæt de hakkede tomater og passataen. Tilbered i ca. 4-5 minutter indtil alt væden fra tomaterne er absorberet.
  5. Slut for varmen og fjern hvidløget og anret mælkebøtten og tomaterne i en dyb tallerken - servér den varm.
  • Tips

    Denne ret stammer fra regionen Abruzzo i det centrale Italien hvor mælkebøtterne plukkes i bjergene og den kaldes "Tarassaco al sugo". Opskriften er baseret på ripassata-metoden som involverer at blanchere og stege vilde urter for at dulme den bitterhed i der findes i nogle urter. Blandingen af den bitre mælkebøtte og den friske tomat, giver retten dens særegne smag. I denne opskrift bruges mælkebøtte men den kan også erstattes af cikorie.

  • Osteria Rufino

    Alessandro Ciofani

    Medejer og kok

    Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.

    Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom. 

    Osteria Rufino

    Alessandro Ciofani

    Medejer og kok

    Rufino Osteria åbnede den 1. april 2016 på Christianshavn i København. Det traditonelle osteria tilbyder en venlig og orginal atmosfære hvor du kan nyde madlavningskunst fra det åbne køkken ud i restauranten. Rufino blev grundlagt af kokken Alessandro Ciofani fra Rom, sammen med Alberto Sala fra Piemonte sammen med de to kokke Paolo Bonello and Cristiano Sala også fra hovedstaden.

    Rufino vil igennem deres retter, vise en rejse der starter i de italienske gastronomiske traditioner og bevæger sig op igennem de euroæiske inflydelselser hele vejen til Danmark. Restauranten har fundet liv i en af de ældste paladser i Christianhavn. Her har maden ligeledes skabt en magi, ved at transportere atmosfære fra de romanske taaverne for to århundreder siden til skandinavien. På Rufino er cavatelli, orchietten og strozzapretien hjemmelavet og menuen er primært inspireret af tradtionelle retter fra Rom. 

    Råvarer brugt i Mælkebøtte braiseret i tomat og chili Vis alle

    Alternative råvarer til brug i Mælkebøtte braiseret i tomat og chili