Er du skolelærer? Gå til undervisnings-sitet her
season Marts
difficulty Let
persons 4 prs.
time 60 min.

Grøn suppe med urter

Ingredienser
  • 50 g smør
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g kartofler
  • 1 l vand
  • 1 dl fløde
  • 300 g urter - til denne suppe kan bruges et bredt udsnit af sæsonens vilde urter. Prøv at balancere udvalg og mængder, så der er et godt forhold mellem bitre, syrlige eller aromatiske urter. Eksempelvis brændenælde, løgkarse og almindelig syre.
  • Salt og peber
  • Citronsaft
  • En håndfuld vilde urter til pynt
Fremgangsmåde
  1. Pil løg og hvidløg og hak det fint
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i små tern 2 x 2 cm
  3. Smelt smør i en gryde og tilsæt løg, hvidløg og kartofler og lad det simre i 4-5 min.
  4. Tilsæt vand og bring det i kog og kog til kartoflerne er helt møre
  5. Tilsæt fløde og urter og varm suppen op
  6. Blend suppen til den er helt fint blendet og pureret
  7. Smag til med salt og peber samt lidt citronsaft og drys med de resterende urter
  • Tips

    Server denne suppe med en klat creme fraiche og et godt stykke brød til.

  • KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.

    KANDY SPICES

    David de Silva

    Stifter og chef

    David er født i Danmark af en dansk mor og srilankansk far, og har en stor passion for chili og krydderier. David stiftede i 2016 firmaet KANDY SPICES, som importerer økologiske krydderier fra Sri Lanka og producerer chili-saucer. Derudover arbejder David som fast TV-kok på Go’ Morgen Danmark på TV2 og med Opskriftudvikling og rådgivning for restauranter samt kokkeskoler for private og firmaer. David er uddannet kok i 2004 fra Kong Hans Kælder og Henne Kirkeby Kro. I perioden 2007-2015 drev han Davids Bistro på Østerbro i København, en fransk inspireret restaurant med fokus på gode råvarer og det klassiske kokke håndværk.